תחום של עריכה לשונית קיים כבר עשרות שנים. אין ספק, תפקידו של עורך לשון בעידן המודרני חשוב לא פחות מאשר הכותב עצמו. דמיינו לעצמכם אדם שכותב על נושא תוכן מעניין, אך כתיבתו רצופה בשגיאות לשון, בניסוחים בעייתים ובעיקר בחוסר יכולת להעביר את המסר לקוראים הפוטנציאליים. האם בכך נגזר גורלו לא לפרסם את אשר על לבו או לקבל ציון נמוך בעבודה אקדמית שהגיש?
תפקידו של עורך הלשון הוא קריטי להצלחתו ולפרסומו של הטקסט. הרי בסופו של דבר יצטרך כותב הספר או העבודה לשלוח את הטקסט לעורך הלשון, גם אם הוא כותב יעיל, מיומן ושאינו מרבה לנסח משפטים עם שגיאות תחביריות. גם הכותב המוצלח ביותר חייב לשלוח את הטקסט לאדם נוסף כדי שיעבור עליו ויחווה את דעתו המלומדת. כך או כך, עורך לשון יכול לסייע לכל כותב להשביח את הטקסט ולהסב את תשומת לבו של הכותב לבעיות לוגיות ואפילו להוסיף הערות תוכן שישדרגו את אופי הטקסט.
כך, בשנים האחרונות רבים מודעים לחשיבותו של עורך לשון ולחשיבותה של עריכה לשונית כמנוף מרכזי ביצירת טקסט מלוטש, ברור ובהיר, כזה שיעשה רושם על הקוראים. ברור מאליו שטקסט מלוטש ללא שגיאות לשון מתקבל באהבה ובברכה על ידי הקוראים שמבינים כל מילה ובעיקר את כוונתו של הכותב באשר לניתוח אירוע, תוכן אקדמי וכו'.
הנה כי כן, טקסט מלוטש מונע אי דיוקים וחוסר הבנה של הקוראים, מה גם שטקסט לא ברור יביא לגלי נטישה כבר בשלבים המוקדמים של הקריאה ולמעשה אף אחד לא יתייחס עוד לטקסט. מטרתו של הכותב להעביר את המסר לקוראים לא תתממש וכל מאמציו לחקור, לכתוב ועוד לא יישאו פרי. חבל שכותבים מבזבזים את זמנם בכתיבת טקסט מרושל, גם אם הם כותבים על נושאים חשובים התורמים לעולמם של הקוראים.
נראה כי גם בעתיד ימשיך תפקיד עורך לשון להיות חשוב ביותר. במקרים רבים אי אפשר לוותר סתם כך על עריכה לשונית משום שהכותב לא יכול להצליח במשימתו או פעמים רבות לא ישיג את מטרתו. כתיבה של טקסט דורשת מיומנות רבה, הקפדה יתרה והמון סבלנות, ולעתים הכותב גם אינו מסוגל לזהות את כל שגיאות הלשון שיש בטקסט.
לפיכך עינו המקצועית של עורך לשון חשובה ביותר לשם השבחת הטקסט באופן ממשי ולמחיקת כל העיוותים והקלקולים הקיימים בטקסט. רבים מבינים זאת והם אכן רוכשים את שירותיו של עורך לשון פעם אחר פעם.